Attila Antal
Iulia Cadar
Kovacs Szabolcs
Ionel Tompa
Elena Tompa
Alexandru Vălean

1Decembrie Cu ocazia Zilei Naţionale a României, Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” din Bistriţa a găzduit o manifestare spectaculoasă. Pe faţada instituţiei, un imens drapel naţional, de aproximativ 50 de metri a fost arborat ca semn de înaltă preţuire pentru înaintaşii care au înfăptuit Unirea. În curtea liceului festivitatea a fost începută de directorul colegiului, Teodor Oprea, care a amintit eleviilor ce se sărbătoreşte la această data.

În continuare s-a desfăşurat un program artistic susţinut de elevi din clasa a XII a F, care au interpretat cântece de suflet, pentru a marca Ziua Naţională, emoţionând asistenţa: ,,Noi suntem români”, ,,Nu uita că eşti român” sau ,,Cântecul Iancului”, ,,Tu, Ardeal”, „Treceţi, batalioane române Carpaţii”, „Sus, Române, sus”. Acestea au fost interpretate de eleva Iulia Mesaroş, din clasa a XII- a E şi de elevul Paul Ban din clasa a XII- a F, coordonaţi de profesorul Ionel Tompa. De asemenea, s-a citit un fragment din Proclamaţia de la Alba – Iulia.

1Decembrie 1Decembrie

Festivitatea a fost încheiată cu un dans al trupei de majorete Cheers şi cu intonarea Imnului Naţional, iar elevii s-au deplasat în faţa şcolii şi au oferit trecătorilor câte un steguleţ confecţionat de ei, urându-le ,,La mulţi ani” tuturor romanilor. Acţiunea a fost coordonată de profesoara Delia Goina, în colaborare cu profesoara Doina Macarie şi profesoara Andrea Pintiliescu, şi sprijinită financiar de sponsorii ,,SC Blăjeana SRL”, ,,Cabinet Notarial Vaida Marsineta” şi ,,Asociaţia de părinţi a CNAM”, care au contribuit la achiziţionarea drapelului arborat pe clădire.

1Decembrie

Autentificare